UEFA bo od klubov in lig članic zahtevala 275 milijonov funtov,

UEFA bo od klubov in lig članic zahtevala 275 milijonov funtov, da bi Euro 2020 preložila na leto.

Upravni organ meni, da bi bil potreben znesek, da se turnir vrne za 12 mesecev, in o tem takoj obvesti zainteresirane strani na nujnih sestankih. 

Kot poroča The Athletic , se potrditev letne prekinitve pričakuje v torek.

Prednostna najava članskih lig ostaja dokončanje sedanje kampanje, ne pa kontroverzno odpravljanje napredka in dosežkov do zdaj.

Obstaja tudi nasprotovanje, da bi sezono razglasili za nično in zaradi neštetih pravnih izzivov, ki bi jih lahko spravili nezadovoljni klubi. 

V istem poročilu je navedeno, da večina klubov na celotni celini še naprej upa, da se bodo njihova tekmovanja lahko končala med majem in junijem, kljub trenutni svetovni zdravstveni krizi. 

Prav tako bi bilo mogoče raziskati potencial za podaljšanje sezone na julij, skupaj z uvedbo play-off sistemov. 

Pričakuje se, da bo UEFA svoje predloge kmalu predstavila v vrsti kriznih pogovorov, Athletic pa tudi verjame, da bo ustanovljena delovna skupina, ki bo preučila načrt organizacije.

To bi sestavljali predstavniki UEFA, Evropskega klubskega združenja (ECA) in evropskih lig (EL), ki naj bi nato sestavili potencialni načrt, ki bo narekoval, kako se bo razvil preostali del akcije.

UEFA se bo v torek najprej pogovarjala s predstavniki odborov ECA in EL ter s predstavnikom FIFPro z nadaljnjim srečanjem, ki bo vključevalo 55 načrtovanih združenj članic.

Verjetno bo odločena tudi bližnja prihodnost Lige prvakov in Lige Evrope.

Zamisel, da se bodo vse preostale vezi v obeh tekmovanjih razpravljale na video konferenci, četrtfinale pa bi lahko postal enkratna tekma. 

Euro 2020 naj bi se sprva začel 12. junija in se bo odvijal v 12 mestih gostiteljih, polfinale in finale pa se bodo na Wembleyju odvijali natanko mesec kasneje. 

Verjetno preložitev šova bo imelo presenetljiv učinek za finale lige narodov, pa tudi moškega do 21. leta in ženskega evropskega prvenstva, ki bi ga lahko premaknili v leto 2022.