nogometna žoga za otroka

Pri nakupu nogometne žoge za otroke je potrebno upoštevati nekaj pravil. Pri nogometu namreč obstajajo različne velikosti žog za različne starosti otrok. Odvisno od starosti otroka je tako treba izbrati različne velikosti žoge. Razlog za to je tako v teži žoge in njeni velikosti v primerjavi z velikostjo noge otroka. Preberite, katero velikost nogometne žoge morate izbnrati glede na otrokovo starost.

Poznamo 5 velikosti nogometnih žog. Velikosti žog se označujejo s številkami od 1 do 5. Pri tem velikost žoge 1 predstavlja najmanjšo velikost, 5 pa največjo velikost žoge. Te velikosti boste v trgovininaščli napisane na žogah, nekateri pa jih bodo lahko prepoznali tudi s prostim očesom.

Pri tem je potrebno omeniti, da se prava igra s tem pa tudi priporočene velikosti žoge začno pri U9 torej pri otrocih starih nekaj manj kot 9 let. Pred tem lahko otroku po občuitku izberete velikost žoge 1 ali 2, odvisno od starosti.

Nogometna žoga za otroka do 7 let

Za otroke okoli 7 let je primerna velikost žoge 2 ali pa velikost 3, odvisno na katero stran starosti se otreok giblje. Velikost 3 je namreč priporočena za skupino do 9 let, kar pomeni, 9 let ali dve leti manj.

Nogometna žoga za otroka do 9 let

Priporočena velikost nogometne žoge za otroke od 7 do 9 let je velikost 3. Ta velikost nogometne žoge meri od 58 – 61 cm.

Nogometna žoga za otroka do 12 let

Za otroke do dvanajst let je priporočena velikost žoge velikost številka 4.

Nogometna žoga za otroka do 14 let

Za otroke do 14 let je priporočena velikost žoge velikost 4. Pomembno pri tem je upoštevati, da je pri 15 letih že priporočena velikost številka 5, torej odrasla žoga.

đ