mesečna renta

Mesečna renta je oblika prihodkov posameznika, ki so bodisi stalni, bodisi periodični in redni. Poznamo več vrst mesečnih rent. Mesečna renta je lahko rezultat depozita na banki, odgovornosti povzročene škode tretje osebe ali pa nekatere druge oblike (žrtve vojnega nasilja ipd.). Mesečna renta je torej redni prihodek, ki posamezniku pripada bodisi kot oblika odškodnine, bodisi kot rezultat depozita višje količine sredstev.

Read more
UEFA bo od klubov in lig članic zahtevala 275 milijonov funtov,

UEFA bo od klubov in lig članic zahtevala 275 milijonov funtov, da bi Euro 2020 preložila na leto.

Upravni organ meni, da bi bil potreben znesek, da se turnir vrne za 12 mesecev, in o tem takoj obvesti zainteresirane strani na nujnih sestankih. 

Kot poroča The Athletic , se potrditev letne prekinitve pričakuje v torek.

Prednostna najava članskih lig ostaja dokončanje sedanje kampanje, ne pa kontroverzno odpravljanje napredka in dosežkov do zdaj.

Obstaja tudi nasprotovanje, da bi sezono razglasili za nično in zaradi neštetih pravnih izzivov, ki bi jih lahko spravili nezadovoljni klubi. 

V istem poročilu je navedeno, da večina klubov na celotni celini še naprej upa, da se bodo njihova tekmovanja lahko končala med majem in junijem, kljub trenutni svetovni zdravstveni krizi. 

Prav tako bi bilo mogoče raziskati potencial za podaljšanje sezone na julij, skupaj z uvedbo play-off sistemov. 

Pričakuje se, da bo UEFA svoje predloge kmalu predstavila v vrsti kriznih pogovorov, Athletic pa tudi verjame, da bo ustanovljena delovna skupina, ki bo preučila načrt organizacije.

To bi sestavljali predstavniki UEFA, Evropskega klubskega združenja (ECA) in evropskih lig (EL), ki naj bi nato sestavili potencialni načrt, ki bo narekoval, kako se bo razvil preostali del akcije.

UEFA se bo v torek najprej pogovarjala s predstavniki odborov ECA in EL ter s predstavnikom FIFPro z nadaljnjim srečanjem, ki bo vključevalo 55 načrtovanih združenj članic.

Verjetno bo odločena tudi bližnja prihodnost Lige prvakov in Lige Evrope.

Zamisel, da se bodo vse preostale vezi v obeh tekmovanjih razpravljale na video konferenci, četrtfinale pa bi lahko postal enkratna tekma. 

Euro 2020 naj bi se sprva začel 12. junija in se bo odvijal v 12 mestih gostiteljih, polfinale in finale pa se bodo na Wembleyju odvijali natanko mesec kasneje. 

Verjetno preložitev šova bo imelo presenetljiv učinek za finale lige narodov, pa tudi moškega do 21. leta in ženskega evropskega prvenstva, ki bi ga lahko premaknili v leto 2022. 

masažne mize

Športni masažni terapevt pomaga ohranjati kondicijo mišic športnikov vseh stopenj. Ti usposobljeni zdravstveni delavci prepoznajo pogostost in vrste telesnih dejavnosti svojih strank, informacije pa uporabijo za uporabo ustreznih masažnih tehnik v različnih mišičnih skupinah. Športniki zaposlujejo športne masažne terapevte, da kondicijo mišice pred športnimi dogodki in pomagajo telesu, da si opomorejo po posebej napornih treningih in atletskih predstavah. Športni masažni terapevti lahko delajo s profesionalnimi športnimi figurami, ljubiteljskimi športniki na univerzi ali vikend bojevniki. Vrste strank, ki jih pritegnejo športni masažni terapevti, močno vplivajo na njihovo plačno lestvico in so pogosto odvisne od njihove stopnje izobrazbe, izkušenj in ugleda glede učinkovitosti v panogi.

Tudi za nogometaše je športna masaža izjemnega pomena, saj je počitek in sprostitev za mišice ravno tako pomembna kot trening. Zato moramo k treningu na urnik dodati tudi masažo. Pri športni masaži je pomembno, da jo izvaja usposobljen terapevt na ustrezni masažni mizi. Storitve športnih masažnih terapevtov se uporabljajo v zdravilnih protokolih in kot del kondicijskih režimov, ki povečajo mišično moč, gibčnost in obseg gibanja. Delo terapevta športne masaže, ki uporablja masažni stol lahko športniku nudi odločno tekmovalno prednost, zato številne profesionalne športne organizacije ohranijo storitve izkušenih, usposobljenih terapevtov, ki tudi uporabljajo temu primerno opremo. S tem mislimo predvsem na profesionalne masažne mize, ki jim nudijo popolnoma drugačne (boljše) možnosti pri opravljanju dela.

Daleč od blišča , glamuroznega življenjskega sloga vrhunskih nogometašev Premier lige, je resničnost mnogih igralcev zunaj vrhunskega nogometa, ko se upokojijo, zelo različna.

Brez večmilijonskih bančnih bilanc, brez portfelja nepremičnin, brez luksuznih avtomobilov, vse je plačano in parkirano v garaži.

Ne, po mnenju Xproja – dobrodelne ustanove za dobrobit nekdanjih profesionalnih nogometašev – je resničnost življenja po nogometu za večino igralcev še toliko bolj zahtevna.

Dobrodelna organizacija pravi, da se v enem letu upokojevanja loči 33 odstotkov igralcev, 40 odstotkov igralcev se v petih letih, ko je igralo zadnjo tekmo, razglasi za bankrot, 80 odstotkov pa jih bo zbolelo zaradi osteoartritisa.

Nekdanji napadalec Boltona in Wimbledona Dean Holdsworth, poslovodni direktor podjetja Xpro, pravi, da pomagajo bivšim strokovnjakom pri vseh težavah: rehabilitaciji zaradi odvisnosti in stresnih motenj, lajšanju dolžniških težav tudi zaradi delitve premoženja zaposlovanju in prekvalifikaciji.

“Vsak nogometaš ima blagovne znamke enako kot najboljših 10 ali 20 odstotkov igralcev Premier League,” je Holdsworth povedal za Goal.com.

„Ko poleg nogometa igrate dobrodelne organizacije, ljudje ne pravijo, da potrebujejo. V nekaterih primerih ni mogoče nadaljevati od resnice.

Obvladujemo večino, ne manjšino. Mnogi igralci Premier lige ne bodo potrebovali pomoči pri financah ali blaginji. “

Medtem ko računovodje Deloitte ocenjujejo, da medtem ko povprečna plača premierligaša znaša 23.000 funtov na teden, to na prvenstvu pade na 5000 funtov.

Holdsworth pravi, da zaskrbljujoče število igralcev ne načrtuje svoje prihodnosti, kar je zelo kratka kariera, in prvi stik, ki ga ima Xpro pri večini igralcev, je paničen telefonski klic, ko se bodo pogodbe končale.

“Za vrhunske igralce je težava izguba statusa, toda za dečka, ki ga je Accrington izpustil, je lahko zaskrbljenost, kako plačati hipoteko.”

nogometna žoga za otroka

Pri nakupu nogometne žoge za otroke je potrebno upoštevati nekaj pravil. Pri nogometu namreč obstajajo različne velikosti žog za različne starosti otrok. Odvisno od starosti otroka je tako treba izbrati različne velikosti žoge. Razlog za to je tako v teži žoge in njeni velikosti v primerjavi z velikostjo noge otroka. Preberite, katero velikost nogometne žoge morate izbnrati glede na otrokovo starost.

Poznamo 5 velikosti nogometnih žog. Velikosti žog se označujejo s številkami od 1 do 5. Pri tem velikost žoge 1 predstavlja najmanjšo velikost, 5 pa največjo velikost žoge. Te velikosti boste v trgovininaščli napisane na žogah, nekateri pa jih bodo lahko prepoznali tudi s prostim očesom.

Pri tem je potrebno omeniti, da se prava igra s tem pa tudi priporočene velikosti žoge začno pri U9 torej pri otrocih starih nekaj manj kot 9 let. Pred tem lahko otroku po občuitku izberete velikost žoge 1 ali 2, odvisno od starosti.

Nogometna žoga za otroka do 7 let

Za otroke okoli 7 let je primerna velikost žoge 2 ali pa velikost 3, odvisno na katero stran starosti se otreok giblje. Velikost 3 je namreč priporočena za skupino do 9 let, kar pomeni, 9 let ali dve leti manj.

Nogometna žoga za otroka do 9 let

Priporočena velikost nogometne žoge za otroke od 7 do 9 let je velikost 3. Ta velikost nogometne žoge meri od 58 – 61 cm.

Nogometna žoga za otroka do 12 let

Za otroke do dvanajst let je priporočena velikost žoge velikost številka 4.

Nogometna žoga za otroka do 14 let

Za otroke do 14 let je priporočena velikost žoge velikost 4. Pomembno pri tem je upoštevati, da je pri 15 letih že priporočena velikost številka 5, torej odrasla žoga.

đ

teža-nogometne-žoge

Čeprav poznamo več različnih velikosti in tipov nogometnih žog, se vprašanje, kakšna je teža nogometne žoge nanaša na uradno UEFA nogometno žogo. V tej objavi najdete podatke o tem, kakšni so standardi za nogometne žoge pri UEFA in vse dodatne podatke vključno s težo in dimenzijami ter materiali UEFA nogometne žoge.

Teže nogometnih žog so odvisne od velikosti. Poglejmo si kakšne velikosti nogogmetnih žog obstajajo in njihove karkakteristike:

Nogometna žoga velikost 1.

Meri od 46–51 cm po obsegu in ima konstrukcijo kot 12-panelni dodekaeder. Ta velikost žoge se sicer ne uporablja na tekmah, pogosto pa kot žoga za vaje in za “agility” treninge.

Nogometna žoga velikost 2

Ta žoga je velika približno polovico uradne nogometne žoge. Ima obseg 53 -56 cm.

Nogometna žoga velikost 3 – nogometna žoga za otroka (U9)

Nogometna žoga velikosti 3 je oblikovana za otroke do 9 let. Ima namreč enako razmerje teže za otroško nogo, kot jo ima odrasla žoga velikosti 5 za odrasle.Njen obseg je 58 -61 cm

Nogometna žoga velikost 4 za otroke do 12 oz do 14 let (U12 in U14)

Nogometna žoga velikosti 4 je po teži in velikosti primerna za otroke do 14 let. Teža te žoge mora znašati med 350 g in 390 g. Njen obseg znaša med 63,5 in 66 cm.

Nogometna žoga velikost 5

Nogometna žoga velikosti 5 je po dimenzijah uradna žoga tako za ženske, kot za moške nad 15 let. Ta velikost žoge je standard na vseh področjih od šol in fakultet, do pšrofesionalnih prvenstev v nogometu. Uradna nogometna žoga tehta od 410 in 450 g in ima obseg med 68 in 70 cm. Teža te žoge mora biti med 410 in 450 grami, napihnjena pa mora biti na pritisk med 0,6 in 1,1 t.i. “standard atmospheres” oz med 8,87 in 16,2 psi na višđini morske gladine.

Preberite si več o zgodovini nogometnih žog.